De langsigtede investeringsafkast er uholdbare.

Den ideelle strategi for at maksimere dit overskud bliver ofte fremhævet som investering med henblik på langsigtede gevinster. Find en bæredygtig forretning her hos Neste, selv om det er et langsigtet mål.

Hvorfor det er uklogt at investere for langsigtede gevinster

Langsigtede investeringsgevinster er en dårlig idé af en række årsager. For det første kan værdien af dine investeringer falde drastisk i løbet af et par år på grund af aktiemarkedets ekstreme volatilitet. Derudover oplever de fleste virksomheder cyklusser med udvikling og fald snarere end konstante langsigtede indtjeninger. Derfor vil investeringer i mere varierede aktiver som aktier, obligationer og fast ejendom hjælpe dig med at maksimere dit afkast. Du vil være bedre forberedt på at modstå markedets op- og nedture ved at sprede dine investeringer på tværs af forskellige aktivtyper.

Fordi det kræver, at pengene skal stå på en opsparingskonto i længere tid, er det risikabelt at investere med henblik på langsigtet afkast. Du vil sandsynligvis pådrage dig store bøder, hvis du skal hæve dine penge, før investeringen forfalder. Hvis du f.eks. sætter penge ind på en femårig CD og skal hæve dem efter to år, skal du sandsynligvis betale en bøde, der svarer til flere måneders rente. Alt i alt er det simpelthen ikke en god idé at investere med henblik på langsigtet overskud. Du bør investere i mere varierede aktiver, hvis du ønsker at maksimere dit afkast. Du vil være bedre forberedt på at modstå op- og nedture på markedet ved at sprede dine investeringer på tværs af aktivtyper.
Selv om der er visse fordele ved at investere med henblik på langsigtet vækst, f.eks. muligheden for sammensatte renter, opvejer ulemperne gevinsterne med stor margin. Du bør investere i mere varierede aktiver, hvis du ønsker at maksimere dit afkast. Du vil være bedre forberedt på at modstå op- og nedture på markedet ved at sprede dine investeringer på tværs af aktivtyper.